Rozpoczęcie działalności
2009-07-17
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W BIELSKU-BIAŁEJ, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DLA WAŻNOŚCI OŚWIADCZENIA WOLI, JAK RÓWNIEŻ WSZELKICH PISM W PRZEDMIOCIE PRAW I OBOWIĄZKÓW MAJĄTKOWYCH, WYMAGANE SĄ PODPISY DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU GŁÓWNEGO. DLA WAŻNOŚCI INNYCH PISM I DOKUMENTÓW WYMAGANE SĄ PODPISY CZŁONKÓW ZARZĄDU ODDZIAŁU.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. KULTYWOWANIE NARODOWEJ KUCHNI POLSKIEJ, BESKIDZKIEJ, STAROPOLSKIEJ, REGIONALNEJ I MYŚLIWSKIEJ, 2. POZNAWANIE TRADYCJI I HISTORII KUCHNI POLSKIEJ, 3. KSZTAŁCENIE I UZUPEŁNIANIE WIEDZY KUCHARZY, 4. WSPÓŁPRACA Z ORGANIZACJAMI PROMUJĄCYMI POLSKIE PRODUKTY I ZDROWĄ ŻYWNOŚĆ, 5. POZNAWANIE HISTORII I TRADYCJI KULINARNYCH INNYCH KRAJÓW, 6. UZYSKANIE CZŁONKOWSTWA W ŚWIATOWYM STOWARZYSZENIU ZWIĄZKÓW KUCHARZY "WACS", 7. REPREZENTOWANIE INTERESÓW ZAWODOWYCH ZRZESZONYCH CZŁONKÓW, 8. STWORZENIE BAZY SZKOLENIOWEJ DLA CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA I UCZNIÓW SZKÓŁ HOTELARSKO-GASTRONOMICZNYCH.