Rozpoczęcie działalności
2009-02-17
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W GLIWICACH, X WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI WE WSZYSTKICH SPRAWACH, W TYM MAJĄTKOWYCH STOWARZYSZENIA, ZAWIERANIA UMÓW I UDZIELANIA PEŁNOMOCNICTW W IMIENIU STOWARZYSZENIA, UPRAWNIONYCH JEST DWÓCH CZŁONKÓW DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
CELEM STOWARZYSZENIA JEST PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI EDUKACYJNEJ, OŚWIATOWEJ, NAUKOWEJ, KULTURALNEJ, PROMOCYJNEJ W ZAKRESIE WSPIERANIA INICJATYW SPOŁECZNYCH I KULTURALNYCH UKIERUNKOWANEJ NA: 1. POPIERANIE SZTUKI KULINARNEJ, 2. KULTYWOWANIE NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH, 3. POZNAWANIE I PROPAGOWANIE KULTURY I TRADYCJI INNYCH NARODÓW POPRZEZ KUCHNIE, 4. UZUPEŁNIENIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH CZŁONKÓW, 5. POPULARYZACJĘ WIEDZY I PODNOSZENIE KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH KUCHARZY, KSZTAŁTOWANIE ETYKI SPOŁECZNEJ I ZAWODOWEJ CZŁONKÓW, 6. ZRZESZENIE WYKWALIFIKOWANEGO PERSONELU DO OBSŁUGI RÓŻNEGO TYPU IMPREZ, 7. ZACHĘCENIE MŁODZIEŻY DO EDUKACJI KULINARNEJ, 8. POMOC OSOBOM BEZROBOTNYM, 9. ROZWIJANIE I KSZTAŁTOWANIE WZORCÓW RACJONALNEGO ŻYWIENIA W SPOŁECZEŃSTWIE, 10. STWORZENIE GRUPY KRYTYKÓW KULINARNYCH, 11. OCENĘ I ANALIZĘ POZIOMU SZTUKI KULINARNEJ I SERWISU USŁUG DOWOLNYCH LOKALI GASTRONOMICZNYCH, 12. WSPIERANIE I REKLAMOWANIE LOKALI POSIADAJĄCYCH NAJWYŻSZĄ OCENĘ, 13. PROWADZENIE BAZY DANYCH KUCHARZY W POLSCE I ZA GRANICĄ, 14. STWORZENIE I PROWADZENIE SERWISU, PORTALU INTERNETOWEGO, 15. PROPAGOWANIE ZDROWEGO ŻYWIENIA I UPRAWIANIA SPORTÓW EKSTREMALNYCH.