SĄD REJONOWY GDAŃSK-PÓŁNOC W GDAŃSKU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO SKŁADANIA OŚWIADCZEŃ WOLI W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH UPOWAŻNIONY JEST PREZES DZIAŁAJĄCY SAMODZIELNIE LUB DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
DZIAŁALNOŚĆ POŻYTKU PUBLICZNEGO, POLEGAJĄCA NA: 1. ZAPOBIEGANIU MARNOTRAWSTWU ŻYWNOŚCI, 2. UDZIELANIU NIEODPŁATNEJ POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ I RZECZOWEJ RODZINOM I OSOBOM W TRUDNEJ SYTUACJI ŻYCIOWEJ, ORAZ WYRÓWNYWANIU SZANS TYCH RODZIN I OSÓB. 3. ŁAGODZENIU SKUTKÓW UBÓSTWA I ZMNIEJSZENIU OBSZARÓW NIEDOŻYWIENIA, 4. WYZWALANIU POSTAW POSZANOWANIA ŻYWNOŚCI I SOLIDARNOŚCI SPOŁECZNEJ, 5. PODEJMOWANIU DZIAŁAŃ NA RZECZ OSÓB ZAGROŻONYCH WYKLUCZENIEM SPOŁECZNYM W ZAKRESIE INTEGRACJI I REINTEGRACJI ZAWODOWEJ ORAZ SPOŁECZNEJ. 6. PROMOCJI I ORGANIZACJI WOLONTARIATU, 7. INICJOWANIU I KOORDYNOWANIU DZIAŁAŃ INSTYTUCJI, ORGANIZACJI I PLACÓWEK CHARYTATYWNYCH ZAJMUJĄCYCH SIĘ ROZDZIAŁEM DARÓW WŚRÓD POTRZEBUJĄCYCH, 8. WZMACNIANIU SAMODZIELNOŚCI I KOMPETENCJI BENEFICJENTÓW W ZAKRESIE PROWADZENIA GOSPODARSTWA DOMOWEGO W OBSZARACH TAKICH JAK POSZANOWANIE I NIEMARNOWANIE ŻYWNOŚCI, UMIEJĘTNE GOSPODAROWANIE BUDŻETEM DOMOWYM, Z UWZGLĘDNIENIEM OTRZYMYWANEJ POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ. 9. PODEJMOWANIU DZIAŁAŃ NA RZECZ EKOLOGII I PROMOWANIA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA. 10. INNYCH DZIAŁANIACH W ZAKRESIE POMOCY SPOŁECZNEJ.
Pozyskiwanie i dystrybucja żywności dla najuboższych.
Realizacja programów edukacyjnych dotyczących niemarnowania żywności.
Organizacja warsztatów kulinarnych i dietetycznych dla beneficjentów.
Współpraca z producentami i dystrybutorami żywności.
Prowadzenie kampanii społecznych zwiększających świadomość o problemie marnotrawstwa.
przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności oraz wspieraniu osób w trudnej sytuacji materialnej. Jej działania koncentrują się na pozyskiwaniu, przechowywaniu i nieodpłatnym przekazywaniu żywności głównie poprzez współpracę z organizacjami pozarządowymi. Misja Banku Żywności obejmuje również edukację społeczeństwa w zakresie właściwego odżywiania, promowania postaw sprzyjających niemarnowaniu jedzenia oraz wspierania aktywizacji społecznej i zawodowej beneficjentów. W ramach dwóch głównych programów, tj. Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa oraz Podprogramów, organizacja prowadzi warsztaty kulinarno-dietetyczne, seminaria dotyczące niemarnowania żywności, a także organizuje świąteczne zbiórki żywności, mobilizując wolontariuszy do aktywnego współdziałania. Oprócz działań pomocowych, Bank Żywności w Słupsku angażuje się w kampanie społeczne, które mają na celu podnoszenie świadomości dotyczącej problemów związanych z marnowaniem żywności oraz niedożywieniem społecznym. Współpraca z producentami i dystrybutorami żywności pozwala organizacji na efektywne wykorzystanie zasobów oraz ograniczanie strat żywnościowych, a także promowanie proekologicznych postaw w zakresie gospodarowania żywnością.
Powiązania
Historia powiązań
Udziałowcy
Struktura udziałów jest niedostępna dla tej spółki