Rozpoczęcie działalności
2008-01-25
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W CZĘSTOCHOWIE, XVII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO ZAWIERANIA UMÓW, UDZIELANIA PEŁNOMOCNICTWA I SKŁADANIA INNYCH OŚWIADCZEŃ WOLI W SZCZEGÓLNOŚCI W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH WYMAGANE SĄ PODPISY DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU DZIAŁAJĄCYCH ŁĄCZNIE.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA STOWARZYSZENIA
Cel działania
1) PROPAGOWANIE ŻYWNOŚCI WYPRODUKOWANEJ METODAMI EKOLOGICZNYMI, JEJ REKLAMA I DYSTRYBUCJA. 2) PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ OCHRONY I PROMOCJI NATURALNYCH WALORÓW PRZYRODNICZO-KRAJOBRAZOWYCH I TURYSTYCZNYCH REGIONU. 3) AKTYWIZOWANIE CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA DO PRAC NAD ORGANIZACJĄ I ROZWOJEM TURYSTYKI WIEJSKIEJ. 4) DZIAŁANIE NA RZECZ INFRASTRUKTURY NIEZBĘDNEJ DO PRAWIDŁOWEGO FUNKCJONOWANIA TURYSTYKI WIEJSKIEJ. 5) PROMOCJA STYLU ŻYCIA HARMONIJNIE WSPÓŁDZIAŁAJĄCEGO Z PRAWAMI NATURY. 6) PROPAGOWANIE RÓŻNORODNOŚCI SMAKU I DOZNAŃ ESTETYCZNYCH ZWIĄZANYCH Z ODCZUWANIEM BOGACTWA SMAKU TRADYCYJNYCH PRODUKTÓW. 7) PROMOWANIE ZDROWYCH PRODUKTÓW WYSOKIEJ JAKOŚCI, PRZYJAZNYCH ŚRODOWISKU NATURALNEMU. 8) GROMADZENIE I UDOSTĘPNIANIE INFORMACJI TURYSTYCZNYCH. 9) PROMOCJA MIASTA I DZIEDZICTWA KULINARNEGO NARODU. 10) PROMOWANIE GOSPODARSTW AGROTURYSTYCZNYCH W REGIONIE. 11) PRZESTRZEGANIE I ROZWIJANIE ZASAD ETYKI ZAWODOWEJ GASTRONOMÓW I HOTELARZY ORAZ UTRWALANIE TRADYCJI I POLSKIEJ GOŚCINNOŚCI. 12) OCHRONA INTERESÓW ZAWODOWYCH, GOSPODARCZYCH I PODATKOWYCH ORAZ WARUNKÓW PRACY HOTELARZY I GASTRONOMIKÓW, TAKŻE WYNIKAJĄCYCH Z PRAWA I UMÓW ZBIOROWYCH. 13) UPOWSZECHNIANIE WIEDZY O PRAWNYCH WARUNKACH FUNKCJONOWANIA HOTELARSTWA I GASTRONOMII W KRAJU I ZAGRANICĄ. 14) UPOWSZECHNIANIE WIEDZY ZAWODOWEJ ORAZ WSPÓŁPRACA ZE SZKOŁAMI, PROWADZENIE I WSPIERANIE PRAC NAUKOWO - BADAWCZYCH W ZAKRESIE TURYSTYKI, HOTELARSTWA I GASTRONOMII, WSPIERANIE MODERNIZACJI OBIEKTÓW HOTELARSKICH W ZAKRESIE ICH DOSTOSOWANIA DO POTRZEB OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH. 15) REPREZENTOWANIE POLSKIEGO HOTELARSTWA I GASTRONOMII W KRAJU I ZAGRANICĄ. 16) PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI W ZAKRESIE OCHRONY ŚRODOWISKA I DZIEDZICTWA KULTURY. 17) PROMOCJA ZDROWEGO STYLU ŻYCIA POPRZEZ PROMOCJĘ ZDROWEGO, NATURALNEGO ODŻYWIANIA. 18) OCHRONA PRODUKTÓW TRADYCYJNYCH. 19) DBANIE O OCHRONĘ I RÓWNOWAGĘ ŚRODOWISKA NATURALNEGO.