Miejscowość
WILAMOWICE NYSKIE
Rozpoczęcie działalności
2007-05-23
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W OPOLU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
DO REPREZENTOWANIA STOWARZYSZENIA UPOWAŻNIONY JEST PREZES STOWARZYSZENIA, A W RAZIE JEGO NIEOBECNOŚCI UPOWAŻNIONY JEST WICEPREZES. DO ZACIĄGANIA ZOBOWIĄZAŃ FINANSOWO- MAJĄTKOWYCH UPOWAŻNIENI SĄ: PREZES LUB WICEPREZES ZARZĄDU DZIAŁAJĄCY Z JEDNYM CZŁONKIEM ZARZĄDU. OŚWIADCZENIA WOLI, W SZCZEGÓLNOŚCI W SPRAWACH ZARZĄDU MAJĄTKIEM STOWARZYSZENIA SKŁADA DWÓCH UPOWAŻNIONYCH PRZEZ ZARZĄD CZŁONKÓW ZARZĄDU LUB UPOWAŻNIENI PRZEZ ZARZĄD: CZŁONEK ZARZĄDU I OSOBA TRZECIA.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. WSZECHSTRONNY ROZWÓJ WSI. 2. WSPÓŁPRACA Z ORGANIZACJAMI O PODOBNYM CHARAKTERZE W KRAJU I ZAGRANICĄ. 3. WSPIERANIE MAŁYCH I ŚREDNICH PRZEDSIĘBIORSTW W CELU PRZYŚPIESZENIA ICH ROZWOJU I POPRAWY KONKURENCYJNOŚCI. 4. WSPIERANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ TWORZENIA NOWYCH POZAROLNICZYCH MIEJSC PRACY. 5. KREOWANIE I PROPAGOWANIE WIZERUNKU POLSKIEJ WSI POD WZGLĘDEM KULTUROWYM, TRADYCJI LUDOWYCH W CELU ZACHOWANIA DZIEDZICTWA KULTUROWEGO, 6. WSPIERANIE INCJATYW ROZWOJU ROLNICTWA EKOLOGICZNEGO I PROMOWANIE PRODUKTÓW EKOLOGICZNYCH, 7. PROMOWANIE WALORÓW REGIONALNYCH, ORAZ KREOWANIE PRZEDSIĘBIORCZOŚCI NA TERENACH WIEJSKICH POPRZEZ ROZWÓJ AGROTURYSTYKI. 8.PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ POPRAWY STANU BEZPIECZEŃSTWA I HIGIENY PRACY W ROLNICTWIE INDYWIDUALNYM, 9. ZLIKWIDOWANIE DYSTANSU W POZIOMACH WYKSZTAŁCENIA I DOSTĘPIE DO EDUKACJI W MIEŚCIE I NA WSI, 10. PROPAGOWANIE I UPOWSZECHNIANIE TRADYCYJNEJ SZTUKI KULINARNEJ I CUKIERNICZEJ, 11. PIELĘGNOWANIE I UPOWSZECHNIANIE REGIONALNYCH PRZEPISÓW I PROCESÓW PRODUKCJI POTRAW, 12. KULTYWOWANIE TRADYCJI WYROBU POTRAW W WARUNKACH DOMOWYCH, 13. PROPAGOWANIE SZTUKI KULINARNEJ I CUKIERNICZEJ NARODÓW EUROPY I ŚWIATA, 14. DZIAŁANIE NA RZECZ OCHRONY TRADYCJI I HISTORII, 15. KULTYWOWANIE NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH I CUKIERNICZYCH, 16. WSPIERANIE ZADAŃ STATUTOWYCH ZRZESZONYCH CZŁONKÓW, 17. UZUPEŁNIANIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI CZŁONKÓW, 18. KSZTAŁTOWANIE I ROZWIANIE WZORCÓW RACJONALNEGO ŻYWIENIA WŚRÓD NAJSZERSZYCH KRĘGÓW SPOŁECZEŃSTWA POLSKIEGO, 19. POZNAWANIE TRADYCJI KULINARNYCH INNYCH NARODÓW, 20. STOWARZYSZENIE UCZESTNICZY I REALIZUJE PROGRAM ODNOWY WSI.