SĄD REJONOWY W BIAŁYMSTOKU, XII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
OŚWIADCZENIA WOLI W IMIENIU STOWARZYSZENIA SKŁADA CZŁONEK ZARZĄDU JEDNOOSOBOWO. W SPRAWACH DOTYCZĄCYCH ZOBOWIĄZAŃ MAJĄTKOWYCH, KTÓRYCH WARTOŚĆ PRZEKRACZA 20.000 (DWADZIEŚCIA TYSIĘCY) ZŁOTYCH, OŚWIADCZENIE WOLI W IMIENIU STOWARZYSZENIA SKŁADA DWÓCH CZŁONKÓW ZARZĄDU ŁĄCZNIE.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. ROZWÓJ OBSZARÓW WIEJSKICH, 2. ROZWÓJ OBSZARÓW MIEJSKICH, 3. ZACHOWANIE I OCHRONA ŚRODOWISKA NATURALNEGO ORAZ KULTUROWEGO DZIEDZICTWA REGIONÓW, 4. AKTYWIZACJA MIESZKAŃCÓW SPOŁECZNOŚCI LOKALNYCH, 5. LIKWIDACJA BARIER ZWIĄZANYCH Z DOSTĘPEM DO EDUKACJI SPOŁECZNOŚCI LOKALNYCH, A ZWŁASZCZA DZIECI I MŁODZIEŻY, 6. WSPIERANIE PRZEDSIĘBIORCZOŚCI, 7. INTEGRACJA PRZEDSTAWICIELI RÓŻNYCH SEKTORÓW ŻYCIA SPOŁECZNEGO: ORGANIZACJI POZARZĄDOWYCH I SAMORZĄDÓW I PRZEDSTAWICIELI BIZNESU, 8. ZASPOKAJANIE ZBIOROWYCH JAK I INDYWIDUALNYCH POTRZEB WSPÓLNOTY MIESZKAŃCÓW DANEJ SPOŁECZNOŚCI LOKALNEJ ORAZ SZEROKO ROZUMIANA POPRAWA JAKOŚCI ŻYCIA, 9. TWORZENIE WIĘZI LOKALNYCH INTEGRUJĄCYCH SPOŁECZEŃSTWO LOKALNE I REGIONALNE, 10. WYKORZYSTYWANIE NATURALNYCH I KULTUROWYCH ZASOBÓW REGIONÓW DO POZYSKIWANIA DODATKOWYCH ŹRÓDEŁ DOCHODÓW PRZEZ LOKALNYCH MIESZKAŃCÓW, 11. WYRÓWNYWANIE DYSPROPORCJI CYWILIZACYJNYCH I GOSPODARCZYCH POSZCZEGÓLNYCH REGIONÓW POLSKI, 12. POPRAWA JAKOŚCI ŻYCIA MIESZKAŃCÓW OBSZARÓW WIEJSKICH I MIEJSKICH, W TYM: PRACA I POMOC NA RZECZ WYRÓWNYWANIA SZANS DLA OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH.
Działalność inkubatora przetwórstwa lokalnego dla producentów rolnych
Organizacja szkoleń w zakresie produkcji i przetwarzania żywności
Wspieranie przedsiębiorczości i integracja lokalnych sektorów życia społecznego
Poprawa jakości życia mieszkańców w regionach wiejskich i miejskich
społeczności lokalnych, likwidacji barier w dostępie do edukacji, wsparciu przedsiębiorczości oraz integracji różnych sektorów życia społecznego. Działania stowarzyszenia uwzględniają szeroką gamę usług, które mają na celu poprawę jakości życia mieszkańców poprzez wykorzystanie naturalnych i kulturowych zasobów regionów. W ramach swoich inicjatyw, Stowarzyszenie utworzyło inkubator przetwórstwa lokalnego, który stanowi wsparcie dla małych producentów rolnych oraz przetwórców. Inkubator dostarcza odpowiednie zaplecze produkcyjne, spełniające rygorystyczne normy sanitarno-weterynaryjne, umożliwiając im przetwarzanie lokalnych produktów oraz wprowadzanie ich na rynek. Działalność ta nie tylko wspiera ekonomicznie lokalnych producentów, ale również stwarza przestrzeń do nauki i rozwoju umiejętności, poprzez organizację szkoleń i kursów, takich jak warsztaty pieczenia chleba czy oceny jakości surowców zielarskich. Stowarzyszenie dąży do poprawy jakości życia w regionach wiejskich i miejskich, a pośrednio do niwelowania dysproporcji cywilizacyjnych i gospodarczych w Polsce. Spełniając swoje cele statutowe, organizacja stara się zaspokajać zarówno zbiorowe, jak i indywidualne potrzeby społeczności lokalnych.
Powiązania
Historia powiązań
Udziałowcy
Struktura udziałów jest niedostępna dla tej spółki