Rozpoczęcie działalności
2004-10-26
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
CECH RZEMIEŚLNICZY
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY DLA M. ST. WARSZAWY W WARSZAWIE, XIX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
OŚWIADCZENIA WOLI ZA CECH SKŁADAJĄ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU, W TYM PREZES LUB JEGO ZASTĘPCA. OŚWIADCZENIA WOLI MOŻE SKŁADAĆ PREZES ZARZĄDU LUB JEGO ZASTĘPCA I OSOBA DO TEGO PRZEZ ZARZĄD UPRAWNIONA (PEŁNOMOCNIK ZARZĄDU). ZARZĄD CECHU MOŻE UDZIELIĆ KIEROWNIKOWI BIURA CECHU PEŁNOMOCNICTWA NOTARIALNEGO DO DOKONYWANIA CZYNNOŚCI PRAWNYCH ZWIĄZANYCH Z BIEŻĄCĄ DZIAŁALNOŚCIĄ CECHU LUB JEGO ZAKŁADEM, A TAKŻE DO DOKONANIA CZYNNOŚCI OKREŚLONEGO RODZAJU LUB CZYNNOŚCI SZCZEGÓLNYCH.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
A) REPREZENTOWANIE INTERESÓW I OCHRONA PRAW CZŁONKÓW CECHU ORAZ ICH RODZIN. B) PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI ORGANIZACYJNO-SAMORZĄDOWEJ, KULTURALNO-OŚWIATOWEJ, SOCJALNEJ I GOSPODARCZEJ, C) INTEGRACJA ŚRODOWISKA PIEKARSKIEGO ZGODNIE Z ZASADAMI ETYKI I GODNOŚCI ZAWODOWEJ POLSKIEGO RZEMIEŚLNIKA, D) DZIAŁALNOŚĆ EDUKACYJNĄ, SPOŁECZNA, KULTURALNA I CHARYTATYWNA SKIEROWANA DO DZIECI, MŁODZIEŻY I DOROSŁYCH, E) DZIAŁANIA NA RZECZ INTEGRACJI EUROPEJSKIEJ ORAZ ROZWIJANIA KONTAKTÓW I WSPÓŁPRACY MIĘDZY SPOŁECZEŃSTWAMI. F) ORGANIZOWANIE ORAZ PROMOWANIE WOLONTARIATU, G) DZIAŁALNOŚĆ NA RZECZ OCHRONY ŚRODOWISKA I EKOLOGII, H) WSPÓŁPRACA Z KRAJOWYMI I ZAGRANICZNYMI INSTYTUCJAMI I ORGANIZACJAMI O PODOBNYM ZAKRESIE DZIAŁANIA. 1 J)PONADTO CELEM CECHU JEST WSPIERANIE: 1) DZIAŁAŃ MAJĄCYCH NA CELU INFORMOWANIE O JAKOŚCI I CECHACH, W TYM ZALETACH ZBÓŻ ORAZ PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH POCHODZĄCYCH Z ICH PRZETWORZENIA W TYM PIECZYWA, 2) DZIAŁAŃ MAJĄCYCH NA CELU PROMOCJĘ SPOŻYCIA PRZETWORÓW ZBOŻOWYCH, W SZCZEGÓLNOŚCI PIECZYWA ORAZ ZMIANY POSTRZEGANIA PIECZYWA I PRODUKTÓW ZBOŻOWYCH JAKO ELEMENTU ZDROWEJ DIETY 3) PROWADZENIE I WSPIERANIE DZIAŁAŃ MAJĄCYCH NA CELU PROMOWANIE SPOŻYCIA PIECZYWA I PRODUKTÓW ZBOŻOWYCH, NA TERYTORIUM KRAJU I POZA NIM 4) UDZIAŁ W WYSTAWACH I TARGACH ZWIĄZANYCH Z PRODUKCJĄ LUB PRZETWÓRSTWEM ZBÓŻ, A TAKŻE PRODUKTÓW ZBOŻOWYCH 5) BADAŃ RYNKOWYCH DOTYCZĄCYCH SPOŻYCIA PRZETWORÓW I PRODUKTÓW ZBOŻOWYCH 6) SZKOLEŃ PRODUCENTÓW I PRZETWÓRCÓW ZBÓŻ, A TAKŻE WYTWÓRCÓW PIECZYWA