Rozpoczęcie działalności
1984-02-28
Organ reprezentujący
PREZYDIUM RADY
Forma prawna
ZWIĄZKI ROLNIKÓW, KÓŁEK I ORGANIZACJI ROLNICZYCH
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY GDAŃSK-PÓŁNOC W GDAŃSKU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
PREZYDIUM RADY REPREZENTUJE GZRKIOR NA ZEWNĄTRZ. OŚWIADCZENIE WOLI W IMIENIU GZRKIOR SKŁADAJĄ DWAJ CZŁONKOWIE PREZYDIUM RADY, W TYM PREZES RADY LUB ZASTĘPCA.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1. JEDNOCZENIE SIŁ SPOŁECZNYCH ROLNIKÓW. 2. UTRWALANIE WŁASNOŚCI I PRAWA DZIEDZICZENIA INDYWIDUALNYCH GOSPODARSTW ROLNYCH. 3. RÓWNOPRAWNE TRAKTOWANIE ZAWODU ROLNIKA Z INNYMI GRUPAMI ZAWODOWYMI. 4. OBRONA PRAW I INTERESÓW ZAWODOWYCH, MATERIALNYCH, SOCJALNYCH I KULTURALNYCH ROLNIKÓW INDYWIDUALNYCH ORAZ ICH RODZIN. 5. ROZWÓJ INDYWIDUALNYCH GOSPODARSTW ROLNYCH I WZROST ICH PRODUKTYWNOŚCI. 6. ZAPEWNIENIE OPŁACALNOŚCI PRODUKCJI ROLNEJ I NALEŻYTEGO WYPOSAŻENIA ROLNICTWA W ŚRODKI DO PRODUKCJI. 7. POPRAWA MATERIALNYCH, SOCJALNYCH I OŚWIATOWO-KULTURALNYCH WARUNKÓW PRACY I ŻYCIA LUDNOŚCI ROLNICZEJ, 8. TROSKA O DOBRO I ROZWÓJ WSPÓLNOTY MIESZKAŃCÓW W TYM OBRONA SŁUSZNYCH INTERESÓW OSÓB, RODZIN I GRUP SPOŁECZNYCH, 9. PODTRZYMYWANIE TRADYCJI NARODOWYCH, PIELĘGNOWANIE POLSKOŚCI ORAZ ROZWOJU ŚWIADOMOŚCI NARODOWEJ, OBYWATELSKIEJ I KULTUROWEJ, 10. ORGANIZOWANIE IMPREZ MAJĄCYCH NA CELU UPOWSZECHNIANIE KULTURY, SZTUKI , OCHRONY DÓBR KULTURY , TRADYCJI NARODOWYCH I REGIONALNYCH, 11. DBAŁOŚĆ O KULTURĘ, TRADYCJĘ, DZIEDZICTWO PRZYRODNICZE I KULTUROWE WSPÓLNOTY LOKALNEJ, 12. PODEJMOWANIE INICJATYW ZAKRESIE REALIZACJI ZADAŃ POŻYTKU PUBLICZNEGO, 13. PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ EKOLOGII I OCHRONY ZWIERZĄT ORAZ OCHRONY LOKALNEGO DZIEDZICTWA PRZYRODNICZEGO, 14. UCZESTNICTWO W ORGANIZOWANYCH PRZEZ ORGAN ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ KONKURSACH OFERT NA REALIZACJĘ ZADAŃ POŻYTKU PUBLICZNEGO, 15. PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ ROZWOJU TURYSTYKI I KRAJOZNAWSTWA ORAZ ORGANIZOWANIE WYPOCZYNKU DLA DZIECI I MŁODZIEŻY, 16. INTEGRACJA I AKTYWIZACJA MIESZKAŃCÓW WSI, 17. SZERZENIE KULTURY KULINARNEJ, 18. PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ O TEMATYCE PROZDROWOTNEJ WŚRÓD MIESZKAŃCÓW WSI, 29. UPOWSZECHNIANIE KULTURY FIZYCZNEJ, SPORTU I REKREACJI.