Województwo
WIELKOPOLSKIE
Rozpoczęcie działalności
2003-05-22
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W POZNANIU, XXI WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Cel działania
1. POPIERANIE POLSKIEJ GASTRONOMII I HOTELARSTWA, 2. KULTYWOWANIE NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH, 3. ROZWIJANIE I KSZTAŁTOWANIE WZORÓW RACJONALNEGO ŻYWIENIA W SPOŁECZEŃSTWIE POPRZEZ POLSKIE PRODUKTY SPOŻYWCZE, 4. POZNAWANIE TRADYCJI KULINARNYCH INNYCH NARODÓW, 5. PRZEJAWIANIE I PIELĘGNOWANIE INICJATYW PROWADZĄCYCH DO UPOWSZECHNIANIA KUCHNI POLSKIEJ, STAROPOLSKIEJ I REGIONALNEJ, 6. PODNOSZENIE KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH GASTRONOMÓW, HOTELARZY, KSZTAŁTOWANIE ICH ETYKI SPOŁECZNEJ I ZAWODOWEJ, 7. ZABEZPIECZANIE SOCJALNE CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA I ICH RODZIN (POMOC MATERIALNA, ORGANIZOWANIE WYJAZDÓW URLOPOWYCH).