Miejscowość
LIPINKI SZLACHECKIE
Rozpoczęcie działalności
1984-03-06
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
KÓŁKO ROLNICZE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY GDAŃSK-PÓŁNOC W GDAŃSKU, VII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
ZARZĄD SKŁADA SIĘ Z CZTERECH OSÓB, W TYM: PREZES, WICEPREZES, SEKRETARZ I SKARBNIK. OŚWIADCZENIE WOLI TAKŻE W SPRAWACH MAJĄTKOWYCH W IMIENIU KÓŁKA ROLNICZEGO PODPISUJĄ DWAJ CZŁONKOWIE ZARZĄDU, W TYM PREZES LUB WICEPREZES.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1) UTRWALANIE WŁASNOŚCI I PRAWA DZIEDZICZENIA INDYWIDUALNYCHGOSPODARSTW ROLNYCH, 2) RÓWNOPRAWNE TRAKTOWANIE ZAWODU ROLNIKA Z INNYMI GRUPAMI ZAWODOWYMI, 3) OBRONA PRAW I INTERESÓW ZAWODOWYCH, MATERIALNYCH, SOCJALNYCH I KULTURALNYCH ROLNIKÓW INDYWIDUALNYCH ORAZ ICHRODZIN, 4) ROZWÓJ INDYWIDUALNYCH GOSPODARSTW ROLNYCH I WZROST ICHPRODUKTYWNOŚCI, 5) ZAPEWNIENIE OPŁACALNOŚCI PRODUKCJI ROLNEJ I NALEŻYTEGOWYPOSAŻANIA ROLNICTWA W ŚRODKI PRODUKCJI, 6) POPRAWA MATERIALNYCH, SOCJALNYCH I OŚWIATOWO-KULTURALNYCHWARUNKÓW PRACY I ŻYCIA LUDNOŚCI ROLNICZEJ, 7) TROSKA O DOBRO I ROZWÓJ WSPÓLNOTY MIESZKAŃCÓW W TYM OBRONA SŁUSZNYCH INTERESÓW OSÓB, RODZIN I GRUP SPOŁECZNYCH, 8) PODTRZYMYWANIE TRADYCJI NARODOWYCH, PIELĘGNOWANIE POLSKOŚCI ORAZ ROZWOJU ŚWIADOMOŚCI NARODOWEJ, OBYWATELSKIEJ IKULTUROWEJ, 9) ORGANIZOWANIE IMPREZ MAJĄCYCH NA CELU UPOWSZECHNIANIE KULTURY, SZTUKI, OCHRONY DÓBR KULTURY , TRADYCJI NARODOWYCH IREGIONALNYCH,10) DBAŁOŚĆ O KULTURĘ, TRADYCJĘ, DZIEDZICTWO PRZYRODNICZE I KULTUROWE WSPÓLNOTY LOKALNEJ, 11) PODEJMOWANIE INICJATYW W ZAKRESIE REALIZACJI ZADAŃ POŻYTKUPUBLICZNEGO, 12)PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ EKOLOGII I OCHRONY ZWIERZĄT ORAZ OCHRONY LOKALNEGO DZIEDZICTWA PRZYRODNICZEGO, 13) UCZESTNICTWO W ORGANIZOWANYCH PRZEZ ORGAN ADMINISTRACJI PUBLICZNEJ KONKURSACH OFERT NA REALIZACJĘ ZADAŃ POŻYTKUPUBLICZNEGO, 14) PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ NA RZECZ ROZWOJU TURYSTYKI IKRAJOZNAWSTWA ORAZ ORGANIZOWANIE WYPOCZYNKU DLA DZIECI IMŁODZIEŻY.15)INTEGRACJA I AKTYWIZACJA MIESZKAŃCÓW WSI,16)SZERZENIE KULTURY KULINARNEJ,17)PODEJMOWANIE DZIAŁAŃ O TEMATYCE PROZDROWOTNEJ WŚRÓD MIESZKAŃCÓW WSI,18)UPOWSZECHNIANIE KULTURY FIZYCZNEJ, SPORTU I REKREACJI.