Rozpoczęcie działalności
2002-04-26
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Forma prawna
STOWARZYSZENIE
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY W GLIWICACH, X WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
1.DLA WAŻNOŚCI OŚWIADCZEŃ WOLI PISM I DOKUMENTÓW W PRZEDMIOCIE PRAW I OBOWIĄZKÓW MAJĄTKOWYCH STOWARZYSZENIA WYMAGANE SĄ PODPISY DWÓCH OSÓB. 2.DLA WAŻNOŚCI INNYCH PISM I DOKUMENTÓW WYMAGANE SĄ DWA PODPISY.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
1.REPREZENTOWANIE INTERESÓW ZAWODOWYCH ZRZESZONYCH CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA; 2.POPIERANIE SZTUKI KULINARNEJ I CUKIERNICZEJ; 3.KULTYWOWANIE NARODOWYCH I REGIONALNYCH TRADYCJI KULINARNYCH I CUKIERNICZYCH; 4.UZUPEŁNIENIE WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI ZAWODOWYCH CZŁONKÓW STOWARZYSZENIA; 5.ROZWIJANIE I KSZTAŁTOWANIE WZORCÓW RACJONALNEGO ŻYWIENIA W SPOŁECZEŃSTWIE; 6.POZNAWANIE TRADYCJI KULINARNYCH INNYCH NARODÓW; 7.UZYSKANIE CZŁONKOSTWA ŚWIATOWEGO STOWARZYSZENIA ZWIĄZKÓW KUCHARZY (WACS).