Województwo
WIELKOPOLSKIE
Adres
ALEJA NIEPODLEGŁOŚCI, 2
Rozpoczęcie działalności
1983-07-30
Organ reprezentujący
ZARZĄD
Email
biuro@cechcukiernikowipiekarzy.pl
Forma prawna
CECH RZEMIEŚLNICZY
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY POZNAŃ - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
OŚWIADCZENIE WOLI W ZAKRESIE PRAW I OBOWIĄZKÓW SKŁADAJĄ STARSZY CECHU ŁĄCZNIE Z PODSTARSZYM CECHU LUB CZŁONKIEM ZARZĄDU LUB PODSTARSZY CECHU ŁĄCZNIE Z CZŁONKIEM ZARZĄDU.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
DO ZADAŃ CECHU NALEŻY W SZCZEGÓLNOŚCI: 1. DBANIE O PRAWIDŁOWY ROZWÓJ RZEMIOSŁA I KULTYWOWANIE JEGO TRADYCJI, 2. UTRZYMYWANIE I PODNOSZENIE GODNOŚCI ZAWODOWEJ CZŁONKÓW, 3. PROWADZENIE WŚRÓD CZŁONKÓW PRACY SPOŁECZNO - WYCHWAWCZEJ MAJĄCEJ NA CELU SZERZENIE ZASAD ETYKI ZAWODOWEJ ORAZ PRAWIDŁOWEGO I RZETELNEGO WYKONYWANIA RZEMIOSŁA, 4. REPREZENTOWANIE INTERESÓW CZŁONKÓW WOBEC TERENOWYCH ORGANÓW WŁADZY I ADMINISTRACJI PAŃSTWOWEJ, 5. WSPÓŁPRACA Z ORGANAMI KONTROLUJĄCYMI I NADZORUJĄCYMI DZIAŁALNOŚĆ RZEMIEŚLNICZĄ, 6. ORGANIZOWANIE POMOCY W PODNOSZENIU KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH CZŁONKÓW CECHU ORAZ PRACOWNIKÓW ZAKŁADÓW RZEMIEŚLNICZYCH, 7. POPIERANIE ROZWOJU TECHNICZNEGO I GOSPODARCZEGO, 8. PROPAGOWANIE, KOORDYNOWANIE I NADZOROWANIE PRZYGOTOWANIA ZAWODOWEGO, 9. ROZPATRYWANIE SKARG NA DZIAŁALNOŚĆ CZŁONKÓW I WYKONANIE ZWIĄZANEJ Z TYM KONTROLI, 10. POMOC W FORMIE SZKOLEŃ I PORADNICTWA ORAZ KONTROLI PRZESTRZEGANIA WARUNKÓW BEZPIECZEŃSTWA I HIGIENY PRACY, 11. PODEJMOWANIA DZIAŁALNOŚCI SOCJALNEJ, KULTURALNEJ I OŚWIATOWEJ DLA CZŁONKÓW CECHU I ICH RODZIN ORAZ DLA PRACOWNIKÓW ZAKŁADÓW RZEMIEŚLNICZYCH I UCZNIÓW A TAKŻE ICH RODZIN, 12. PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ, 13. POMOC W ZAOPATRZENIU W SUROWCE, MATERIAŁY, MASZYNY I URZĄDZENIA, 14. OBSŁUGA PRAWNA CZŁONKÓW CECHU W ZAKRESIE PORADNICTWA, SPORZĄDZANIA OPINII ORAZ ZASTĘPSTWA PROCESOWEGO PRZED SĄDAMI I ORGANAMI ADMINISTRACJI PAŃSTWOWEJ, 15. PROWADZENIE OBSŁUGI INFORMACYJNEJ DLA CZŁONKÓW W ZAKRESIE SPRAW DOTYCZĄCYCH RZEMIOSŁA, 16. ZGŁASZANIE NA WNIOSEK IZBY RZEMIEŚLNICZEJ KANDYDATÓW NA CZŁONKÓW KOMISJI EGZAMINACYJNYCH I NA RZECZOZNAWCÓW W ZAKRESIE BRANŻY SPOŻYWCZEJ, 17. WYKONYWANIE INNYCH ZADAŃ WYNIKAJĄCYCH Z PRZEPISÓW SZCZEGÓŁOWYCH.