Województwo
WIELKOPOLSKIE
Rozpoczęcie działalności
1994-03-11
Organ reprezentujący
ZARZĄD IZBY
Email
izba_drob_pasz@kipdip.org.pl
Forma prawna
IZBA GOSPODARCZA
Forma własności
WŁASNOŚĆ PRYWATNA KRAJOWA POZOSTAŁA
Organ rejestrowy
SĄD REJONOWY POZNAŃ - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO
Sposób reprezentacji
UPRAWNIONY DO REPREZENTOWANIA IZBY JEST PREZES. PISMA ROZPORZĄDZAJĄCE PRAWAMI MAJĄTKOWYMI IZBY WYMAGAJĄ DLA SWEJ WAŻNOŚCI PODPISU PREZESA IZBY LUB WICEPREZESA I SKARBNIKA.
Organ nadzoru
KOMISJA REWIZYJNA
Cel działania
DO ZADAŃ IZBY NALEŻY W SZCZEGÓLNOŚCI: 1. PRZEDSTAWICIELSTWO I OBRONA INTERESÓW GOSPODARCZYCH ZRZESZONYCH W NIEJ CZŁONKÓW IZBY; 2. DZIAŁANIA NA RZECZ ORGANIZOWANIA ZGODNEJ Z WYMOGAMI PRODUKCJI DROBIARSKIEJ: HODOWLI, REPRODUKCJI DROBIU, PRODUKCJI PISKLĄT, ŻYWCA, MIĘSA DROBIU, JAJ SPOŻYWCZYCH ORAZ PRODUKCJI PASZ; 3. ORGANIZOWANIE OCENY WARTOŚCI UŻYTKOWEJ DROBIU I JEGO PRODUKTÓW, JAKOŚCI PASZ I PISKLĄT, CELEM WYDAWANIA OPINII O ICH JAKOŚCI; 4. WSPARCIE HANDLU ZAGRANICZNEGO DLA POTRZEB CZŁONKÓW IZBY; 5. PROWADZENIE DORADZTWA FACHOWEGO I SZKOLENIA W ZAKRESIE DROBIARSTWA I PRODUKCJI PASZ; 6. UDZIELANIE POPARCIA DLA WDRAŻANIA POSTĘPU TECHNOLOGICZNEGO I ORGANIZACYJNEGO W PRODUKCJI DROBIARSKIEJ: HODOWLI, REPRODUKCJI DROBIU, PRODUKCJI PISKLĄT, ŻYWCA, MIĘSA DROBIU, JAJ SPOŻYWCZYCH, ORAZ PRODUKCJI PASZ; 7. WSPIERANIE INICJATYW GOSPODARCZYCH CZŁONKÓW; 8. UŁATWIANIE WSPÓŁPRACY GOSPODARCZEJ CZŁONKÓW IZBY Z KONTRAHENTAMI ZAGRANICZNYMI; 9. UDZIELANIE POMOCY ORGANIZACYJNEJ I PRAWNO - EKONOMICZNEJ UŁATWIAJĄCEJ PROWADZENIE DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ W HODOWLI I PRODUKCJI DROBIARSKIEJ: HODOWLI, REPRODUKCJI DROBIU, PRODUKCJI PISKLĄT, ŻYWCA, MIĘSA DROBIU, JAJ SPOŻYWCZYCH, ORAZ PRODUKCJI PASZ; 10. KSZTAŁTOWANIE I UPOWSZECHNIANIE ZASAD ETYKI W DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ; 11. WSPÓŁDZIAŁANIE Z ORGANAMI WŁADZY I ADMINISTRACJI PAŃSTWOWEJ I SAMORZĄDOWEJ ORAZ INNYMI INSTYTUCJAMI W CELU WSPÓŁTWORZENIA OPTYMALNYCH WARUNKÓW DO PODEJMOWANIA I PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ W PRODUKCJI DROBIARSKIEJ: HODOWLI, REPRODUKCJI DROBIU, PRODUKCJI PISKLĄT, ŻYWCA, MIĘSA DROBIU, JAJ SPOŻYWCZYCH, ORAZ PRODUKCJI PASZ; 12. PROWADZENIE ZADAŃ POWIERZONYCH PRZEZ ORGANY ADMINISTRACJI RZĄDOWEJ I SAMORZĄDOWEJ; 13. PROWADZENIE WSZELKICH DZIAŁAŃ NA RZECZ PLANOWANIA I DOSTOSOWYWANIA PRODUKCJI DO POPYTU, W SZCZEGÓLNOŚCI W ODNIESIENIU DO ILOŚCI I JAKOŚCI; C.D. JAK W § 7 STATUTU